• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
05/01/2022

Napraviti „Zemunski bulevar“

Centar za lokalnu samoupravu predlaže hitnu izgradnju „Zemunskog bulevara“, koji bi spojio Bulevar Mihajla Pupina i Novosadski autoput.

Radovi bi podrazumevali spajanje Bulevara Mihajla Pupina sa Ugrinovačkom, proširivanje Ugrinovačke, ali i Novogradske da bi se dodatno rasteretila ulica Cara Dušana.

Na ovaj način bi se saobraćajno integrisali Novi Beograd i Zemun, a Zemun učinio protočnim i funkcionalnim. Ova po površini najveća gradska opština danas nema nijednu bulevarsku celinu, niti je takva u planu od strane aktuelne gradske uprave.

Beograđani ne mogu da čekaju deset godina da bi dobili metro, koji i dalje neće dovoljno rasteretiti nadzemni saobraćaj. Zato je potrebno odmah ponuditi konkretna i brzo sprovodiva rešenja, što će biti glavna misija CLS-a u narednim nedeljama.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!