• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/05/2024

Nikola Jovanović: Kampanja bez ključnih tema za Beograd

U dosadašnjem toku kampanje za beogradske izbore, propuštena je prilika da se diskutuje o ključnim temama za Beograd, tako da je javnost ostala uskraćena za suštinsku raspravu o budućnosti glavnog grada, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji šef odborničke grupe “Savez za Srbiju” u Skupštini Grada Beograda.

Ključne teme za Beograd jesu usvajanje Generalnog urbanističkog plana 2041, kao i novog budžetskog okvira 2024-26, a o tome nismo čuli ni reč, rekao je Jovanović.

Mnoga važna pitanja nisu ni otvorena, poput sudbine javnog prevoza, formiranja gradske policije, stvaranja novih gradskih opština poput Avalskog venca, Batajnice i Dunavskog venca, kao i uvođenja referenduma o trošenju novca od poreza na imovinu, istakao je direktor CLS-a.

“Akteri koji su se ipak odlučili da učestvuju na izborima 2. juna moraju nešto reći i o razvoju infrastrukture Beograda, poput vraćanja luke, izgradnje železničke obilaznice, novog mosta na Adi Huji, ali i završetka unutrašnjeg magistralnog poluprstena.”

Još nije kasno da o ovim temama neko progovori i da se teme od ključnog značaja za građane nađu u srcu debate, poručio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!