• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
28/09/2022

Nikola Jovanović o rebalansu: „Sve je isto, samo njega nema“

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović izjavio je jutros da je rebalans budžeta gotovo identičan prvobitnoj verziji i da u njemu nema ni novih projekata, niti mera štednje.

„Ostali su svi besmisleni projekti poput gondole na Kalemegdanu i jarbola, a glavni zahvati poput autobuske stanice u Bloku 42, pristupnih saobraćajnica za Prokop, rekonstrukcije ulica Kneza Miloša, Glavne i Francuske, kao i izgradnje regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac, ponovo se pomeraju za godinu dana.“

Rebalans se može rezimirati rečenicom „Sve je isto, samo njega nema“, objasnio je direktor CLS-a.

Manje je novca za rekonstrukciju Devete beogradske gimnazije, za kanalizaciju na Ledinama i u starom jezgru Zemuna, kao i za obdaništa, dodaje Jovanović.

Verovatno najkonfuzniji predlog je formiranje dva nova komunalna preduzeća, za javni prevoz i za parkove, iako se time već bavi postojeća gradska uprava, pa CLS zahteva da se ove tačke skinu sa dnevnog reda, što traže i sindikati, istakao je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!