• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
23/07/2022

Nikola Jovanović: Polovina Beograđana koji koriste javni prevoz imaju mesečnu ili godišnju kartu

„U Beogradu oko 816 hiljada građana koristi javni prevoz, od čega njih 435 hiljada ima mesečnu ili godišnju kartu, što čini 53 odsto“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović. „Na to treba dodati i one koji kupuju nepersonalizovane karte“.

„Najveći problem je što od oko 790 hiljada zaposlenih, samo njih 115 hiljada kupuje mesečnu kartu za prevoz, pa u ovoj kategoriji treba tražiti suštinska poboljšanja“, pojasnio je Jovanović.

„U Beogradu oko 250 hiljada penzionera kupuju godišnju kartu, a još oko 70 hiljada građana koji imaju pravo na povlašćenu cenu uzimaju mesečnu kartu“, dodao je on.

„Naplata karata nije ključni razlog za slabo funkcionisanje javnog prevoza, ali na ovom problemu sve zainteresovane strane moraju zajednički raditi i mora se naći sistemsko rešenje, pre svega za povećanja mesečnih karata kod zaposlenih“, zaključio je direktor Centra za lokalnu samoupravu.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!