• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
23/04/2023

Rekonstrukcija „Vukovog spomenika“ neophodna, rok predugačak

„Železničko stajalište „Vukov spomenik“ se godinama raspada zbog neodržavanja. Nažalost, nema alternativnog prilaza stanici, osim pokretnim stepenicama, pa je privremeno zatvaranje neophodno“, izjavio je direktor Centra za lolanu samoupravu Nikola Jovanović.

Potrebna je temeljna rekonstrukcija, od ulaza u stanicu, vestibila, stepeništa, do staničnog platoa.

„Ova stanica sama ne servisira 30 hiljada putnika na dan, ali toliko putnika na dan, pa i više, ima u sistemu BG Voza“, objašnjava Jovanović.

„Ali rokovi za radove su predugi (72 nedelje) i ne opravdavaju planirane intervencije, osim ukoliko se radi i o spuštanju perona za opsluživanje regionalnog voza, o čemu za sada nema pomena“, dodao je direktor CLS-a.

CLS predlaže da se ili skrati rok rekonstrukcije za pola, ili da se spuste peroni kako bi ulazili i regionalni vozovi u stanicu, zaključio je u pisanoj izjavi Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!