• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
14/10/2022

Ukoliko je Šapić gradio bez dozvole, vanredni izbori neminovnost

„Gradonačelnik Beograda je poslednja osoba koja sme da ima bilo kakve veze sa divljom gradnjom i u slučaju da se aktuelni navodi pokažu tačnim, vanredni izbori u Beogradu predstavljaju jedini logični izlaz“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, u uključenju u „Novi dan“ na televiziji N1.

„Nakon zakona i satelitskog snimka s kraja 2015. godine, apsolutno je nemoguće ozakoniti nove radove koji su vršeni bez prethodne građevinske dozvole, a legalizacija je moguća samo za objekte završene do tog momenta“, objasnio je direktor CLS-a.

„Ukoliko je gradonačelnik u toku 2021. godine vršio bilo kakve radove bez građevinske dozvole na svom objektu kojima je kvadratura uvećana, počinio je krivično delo, a ukoliko su takvi radovi protivzakonito „legalizovani“, radi se i o mogućem delu trgovine uticajem“, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!