• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
05/12/2022

Nikola Jovanović: Ulaz na prednja vrata loše rešenje

„Ulaz u vozila gradskog prevoza isključivo na prednja vrata bi produžio zadržavanja na stanicama i oborio operativnu brzinu javnog prevoza. To bi smanjilo njegovu konkurentnost u odnosu na alternativne vidove prevoza i tako izazvalo suprotne efekte od onih željenih“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović.

„Sistem sa ulaskom na prednja vrata, vozačem kondukterom i kontrolorom jeste karakterističan za države sa visokim dohotkom, razvijenom mrežom javnog prevoza, kao i za manje gradove. Što je veća transportna tražnja na nekom pravcu, odnosno što su pojedinačna vozila popunjenija, to je štetniji ovakav način kontrole karata“, objašnjava Jovanović.

Centar za lokalnu samoupravu se zalaže za bolju naplatu javnog prevoza, ali ne na način kojim se on usporava i tako dodatno čini neefikasnim za građane Beograda, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!