• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
19/06/2022

Nikola Jovanović: zaostavština Vesića – nula završenih projekata

Iako je pretežno uticao na urušavanje funkcije gradonačelnika, gašenje funkcije gradskog menadžera i marginalizaciju svih drugih gradskih institucija, glavna zaostavština Gorana Vesića jeste to što nijedan veliki gradski projekat nije priveden kraju, ocenio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, u pismenoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prilikom izbora za zamenika gradonačelnika 9. maja 2018. godine, Goran Vesić je obećao realizaciju više kapitalnih investicija: otvaranje nove glavne autobuske stanice na Novom Beogradu; spajanje Ada mosta sa Autokomandom i Rakovicom; izgradnju mostova kod Vinče, na Adi Huji i Novog savskog mosta; probijanje tunela između Savske i Dunavske padine; rekonstrukciju ulice Kneza Miloša i izgradnju garaže ispod nje – ništa od ovoga nije urađeno, a većina stvari nisu ni započete, objašnjava Jovanović.

Ako uz sve ovo dodamo da Beograd nema završenu glavnu železničku stanicu i da Beogradska luka ne radi – jasno je da gospodin Vesić nije bio dorastao zadatku vođenja prestonice, već je ovu funkciju koristio za ličnu promociju i građenje sopstvene pozicije u stranci i u određenim poslovnim krugovima, zaključuje Nikola Jovanović.

Centar za lokalnu samoupravu će nastaviti da nadzire i novu gradsku vlast, kao i da zagovara viziju jednog drugačijeg i uspešnijeg Beograda, navodi se iz ove organizacije.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!