• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
27/10/2022

Zašto nema novih tramvaja i trolejbusa već 11 godina?

„U situaciji kada se Beograd suočava sa velikim zagađenjem, a i rizikom od prekida snabdevanja gasom, deluje neverovatno da već 11 godina nije nabavljen nijedan novi tramvaj ili trolejbus“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Poslednji novi tramvaji stigli su na ulice Beograda davne 2011. godine, a trolejbusi još 2010. godine. Pritom, od 830 autobusa u okviru GSP-a, samo 15 vozila je električno“, pojasnio je direktor CLS-a.

„Dok se gradski čelnici hvale rekordnim gradskim budžetima poslednjih godina, a cene fosilnih goriva konstantno rastu, neizbežno je pitanje – kako je moguće da punih 11 godina nema obnavljanja elektrotransporta u Beogradu?“, upitao je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!