• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
07/10/2021

Povucite aktuelni plan za metro

Centar za lokalnu samoupravu zahteva od Komisije za planove Skupštine grada Beograda, da na sednici zakazanoj za utorak 12. oktobar, povuče sa dnevnog reda Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema i ne usvoji takav predlog beogradskog metroa.

U svetlu brojnih kritika od strane profesionalnih i strukovnih organizacija, ali pre svih Građevinskog fakulteta Beogradskog univerziteta, koji se oštro protivi predloženom rešenju i svoje primedbe kvalifikuje kao „eliminatorne“, jasno je da ponuđeni koncept metroa nema podršku ni struke ni javnosti.

Pozivamo gradske institucije da ne forsiraju metro sistem u Beogradu koji nije u interesu građana, već pre svega u interesu opskurnih privatnih investitora i aktuelne gradske uprave.

Centar za lokalnu samoupravu ne želi samo da kritikuje, već pre svega da predlaže najbolja rešenja: u tom cilju organizovaćemo veliku javnu diskusiju u četvrtak 14. oktobra, o tome kakav metro je u interesu Beograđana i kako do njega doći.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!