• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
01/06/2021

Predsednik u zabludi, deponija u Revi nelegalna i nepotrebna

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da se u poslednje vreme šalju zbunjujuće i netačne poruke sa vrha države u vezi sa deponijom građevinskog otpada kod bare „Reve“, na beogradskoj opštini Palilula.

Predsednik države je javno pitao gde to treba da se odlaže građevinski otpad i kako su se „svi sada setili bare Reva“.

Situacija je vrlo jednostavna: ugovorom o javno-privatnom partnerstvu, predviđeno je da se odlaganje, reciklaža i tretman građevinskog otpada vrši na zvaničnoj gradskoj deponiji u Vinči.

Zamenik gradonačelnika je za „Novosti“ još 2019. godine čak pojasnio: „Jedino legalno mesto na kome sme da se odlaže građevinski otpad jeste deponija u Vinči. Odlaganje na bilo kom drugom mestu predstavlja kriminal i krivično delo“.

Zašto stara deponija u Vinči nije sanirana i zašto nije nova otvorena početkom ove godine kada je bio rok, pitanje je za nadležne gradske vlasti, ali sigurno nije krivica građana Krnjače, niti je razlog da se uništava jedna oaza prirode u prestonici.

Zahtevamo od nadležnih gradskih organa da prekinu sa izgradnjom deponije kod bare „Reva“ i da stave u funkciju zvaničnu gradsku deponiju u Vinči, na kojoj je predviđen tretman 205 hiljada tona građevinskog otpada godišnje.

Nikola Jovanović

predsednik Centra za lokalnu samoupravu

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!