• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
17/09/2021

Rekonstrukcija „Kneza Miloša“ još jedno neispunjeno obećanje

Uoči raspisivanja izbora, podgrejavaju se stara, a neispunjena obećanja. Naime, još 2016. godine najavljivana je rekonstrukcija centralne ulice u Beogradu „Kneza Miloša“, ali ta rekonstrukcija neće početi čak ni u toku naredne izborne 2022. godine.

Razlozi su dvojaki: gradska uprava je ušla u stravična kašnjenja u svim većim rekonstrukcijama u Beogradu, pa bi otvaranje još jednog velikog gradilišta potpuno paralizovalo grad. Takođe, nije nikad doneta odluka kako bi se kompenzovalo ukidanje oko 300 parking mesta.

Odustalo se od podzemne garaže ispod čitave ulice, jer bi to rešenje bilo skupo, a i zaustavilo bi saobraćaj u gradu koji nema metro. S druge strane, otvaranje jednog parkinga na placu kod Ministarstva spoljnih poslova ne bi bilo pogodno za ulicu dužine 1.5 kilometara.

Centar za lokalnu samoupravu smatra da centralnu gradsku aveniju treba rekonstruisati, ali na način na koji se to radi u svetu: da se ne zatvaraju sve trake istovremeno i da se unapredi saobraćajni profil. Smatramo da treba razmotriti uvođenje tramvajskog i trolejbuskog koridora po sredini avenije, ali i izgradnju podvožnjaka ispod ulice „Kralja Milana“.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!