• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
25/09/2021

Rušenje Pančevačkog mosta ludost

Centar za lokalnu samoupravu se odlučno protivi rušenju Pančevačkog mosta i traži od Zorana Drobnjaka, direktora „Puteva Srbije“, da se ne bavi i ne izjašnjava više o ovoj temi.

Pančevački most je od vitalne važnosti za putnički saobraćaj u Beogradu, ali i trenutno najkorišćeniji železnički most u Srbiji.

Kada govori o tome da je izgradnja novog mosta, sa svim pristupnim saobraćajnicama, jeftinije rešenje od sanacije postojećeg, što je samo po sebi netačno, Drobnjak zanemaruje da treba i prugu izmestiti, što bi drastično poskupelo ovu njegovu nameru.

Pritom, konstatacija da je Pančevački most prestar i da je istekao tok eksploatacije je protivna svetskoj praksi: most George Washington u Njujorku je otvoren 15 godina pre Pančevačkog i preko njega u godini dana pređe preko 50 miliona motornih vozila, pa je tako to najprometniji most na svetu.

Priča o rušenju Pančevačkog mosta je očigledno samo pokušaj da se skrene pažnja sa činjenice da dva obećana mosta u Beogradu nisu ni započeta, na Adi Huji i u Vinči.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!