• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
28/10/2022

Savez energetičara i CLS: Hitne mere za unapređenje energetskog sektora

Savez energetičara i Centar za lokalnu samoupravu organizuju sutra veliku javnu raspravu o stanju i izgledima srpske energetike u kontekstu globalne krize i dolazeće zime. Biće predstavljen set mera kako bi se unapredio energetski sektor u Srbiji, kako bi se izbegle restrikcije struje i smanjila zavisnost od uvoza.

Na raspravi će govoriti Nikola Rajaković, predsednik Saveza energetičara; Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu; Milun Babić, potpredsednik Saveza energetičara; Ilija Batas Bjelić iz Instituta tehničkih nauka SANU i Dejan Stojčevski, tehnički direktor berze električne energije SEEPEX.

Rasprava će se održati sutra, u četvrtak 3. novembra u Medija centru u Beogradu, sa početkom u 11 časova.

“Srbija ove zime mora biti spremna na najgori scenario, a to je prekid dotoka gasa. Istovremeno mora se razmišljati i o dugaročnoj strategiji, jer postojeći energetski model nije održiv za godine koje predstoje”, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!