• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/08/2021

Skandalozan tender za gasne autobuse, Turci pobednici

Kao što je Centar za lokalnu samoupravu mesecima najavljivao, uvoznik turskih autobusa BMC „MPN promet“, uz podršku S-Lizinga, pobednik je na „tenderu“ za 100 zglobnih autobusa na gas u Beogradu.

Kako je moguće da su CLS i ostali unapred znali ko će dobiti ovaj kapitalni posao? Možda zato što je tender grubo i bezobrazno namešten?

Pitamo i da li je istina da se na tender javio drugi ponuđač sa nižom cenom i boljim proizvodom, ali je odbijen iz proceduralnih razloga?

CLS pita i kako je moguće da će ovih 100 autobusa biti plaćeno čak 34,2 miliona evra, odnosno enormnih 342 hiljada evra po vozilu, sa pratećim troškovima, a bez PDV-a. Zar nije bilo moguće za taj novac uzeti vozila najkvalitetnijih evropskih proizvođača?

Kako je moguće da su isti zglobni autobusi na gas marke BMC plaćeni u Novom Sadu pre dve godine 258 hiljada evra po komadu, odnosno za 84 hiljade evra niže nego u Beogradu?

I na kraju, posebno pitanje je kako je ponuda za BMC prihvaćena, kada je zastupnik na pitanje iz prijave – „da li može da potvrdi da nije vršio neprimereni uticaj na postupak“, odgovorio sa „ne“?!? Kako je moguće da nije diskvalifikovan ponuđač koji ne može da potvrdi da nije vršio neprimereni uticaj?

CLS izražava bojazan da će Beograđani godinama plaćati cenu ovakvog postupka i izvesno uskraćenih odgovora na naša pitanja.

 

 

 

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!