• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
gsp
30/06/2021

Sporni novi tender za autobuse na gas

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je umesto obećanog povoljnijeg, raspisan još gori tender za 100 autobusa na gas.

Naime, sada je planirano da se autobusi umesto najavljene „zelene“ kreditne linije, nabave putem nepovoljnog finansijskog lizinga.

Vrednost nabavke je tako skočila za 4 miliona evra, na 34 umesto prethodnih 30 miliona evra.

Pritom, rok za dostavljanje ponuda je samo mesec dana i raspisan usred godišnjih odmora, što bi bilo prekratko za svaki pošteni i fer tender za ovako složen posao.

Prema informacijama CLS-a, lizing kuća preko koje će ići nabavka je „S Leasing“ Erste banke, a unapred favorizovani nabavljač je turski BMC, u čijem vlasništvu je rođak Redžepa Tajipa Erdogana.

Zato CLS javno pita gradsku vlast da li su naša saznanja tačna i da li je ceo posao unapred dogovoren, a sve ostalo šarena laža za širu javnost?

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!