• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
31/01/2023

„Srbija već 5 godina bez Strategije za borbu protiv korupcije“

Neverovatno je da Srbija nema važeću strategiju za borbu protiv korupcije još od 2018. godine, iako je to jedan od ključnih problema u javnom sektoru i čitavom društvu, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, nakon susreta sa Gregom Stavom, predstavnikom Ministarstva pravde Austrije.

Jovanović i Stava su razgovarali u Beogradu o saradnji u borbi protiv korupcije na lokalu, većoj transparentnosti u radu i trošenju novca od strane gradova i opština, kao i o daljem evropskom putu Srbije.

O povećanju korupcije ne govori samo pad Srbije na najnovijoj listi međunarodne organizacije „Transparentnost“ (Transparency International“) za 2022. godinu, već i nalazi „Bele knjige kriminala i korupcije u Beogradu“, koju će CLS objaviti u septembru, izjavio je Jovanović.

„Ne zanima nas samo opis stanja, već ćemo jasno predložiti mere kako bi se visoka korupcija iskorenila, jer je politika CLS-a nulta tolerancija prema ovoj pošasti“, zaključio je direktor ove organizacije.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!