• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
27/11/2021

Vlast ne odustaje od gondole, ali ni od jarbola

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da nacrt budžeta grada Beograda za 2022. godinu pokazuje da vlast nije odustala od problematičnog projekta žičare „Ušće-Kalemegdan“. Naime, predviđeno je za ovu namenu 500 hiljada dinara u narednoj godini, ali čitavih 420 miliona već u 2023. godini.

Isto tako, za 2023. godinu je predviđeno 320 miliona dinara za nabavku i ugradnju jarbola sa zastavama, dok će naredne godine biti potrošen milion dinara za ovu namenu.

„Očigledno je da je vlast pomerila kontroverzne projekte za period nakon izbora, ali nije odustala od njih. Zato će predstojeći izbori biti i svojevrsni referendum za ili protiv ovih i drugih najavljenih projekata“, ocenio je direktor organizacije Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!