• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
07/01/2023

Zagađenje u Beogradu je moguće rešiti

„Zagađenje u Beogradu i velikom delu Srbije je proizvod loše politike i nemara, a ne više sile“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, gostujući na Novoj S, u emisiji „Među nama“.

„Ključna mera je širenje daljinskog grejanja, što je moguće i bez instaliranja novih kapaciteta. Zemun može da se prebaci na toplanu na Novom Beogradu, a spalionica u Vinči je mogla da bude izvor daljinskog grejanja za čitavu Kaluđericu“.

Ni ova ni prethodna vlast u Beogradu nisu imali ni znanja ni vizije za tako nešto, već se samo bave populizmom i uhlebljavanjem svojih ljudi, izjavio je direktor CLS-a.

Jovanović je rekao da je sramota da je u Beogradu odvojeno samo 6 miliona dinara za uređenje zelenih površina, a zato 370 miliona za službena putovanja i 333 miliona za kabinet gradskog urbaniste.

Dodao je da kupac imovine IMT-a mora pratiti obavezu konverzije, jer će mu u suprotnom biti omogućen ekstraprofit od 400 miliona evra.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!